torsdag 20 september 2012

Tröja till fruset skrynkelnylle

Häromdagen slutförde jag ett projekt som har hållit mina händer sysselsatta under långa föreläsningar och arbetsdagar, en liten tröja till världens bästa skrynkelnylle, Sphynxen Wira, som eftersom hon är UT-OCH-INVÄND och inte har någon riktig päls utan är täckt av fjunigt tarmludd ständigt fryser. Hon är dessutom en av dom få katterna jag vet som faktiskt gillar att ha på sig kläder. Tröjan är resårstickad i bambuviskos, eftersom det är temperaturreglerande och antiallergent och miljövänligt och yada yada. Det var dessutom på rea och mjukt och snällt mot bar katthud.

Hon ser inte nöjd ut på bilderna, men det är hennes standardlook och matte Mårran garanterade att hon spann.


Annars håller jag på att jobba ihjäl mig med mitt skulpturprojekt 100 Kroppar. Filmats av TV och grejer vilket känns sjukt fancy, men mest är det lera på brallorna och en diet som består nästan enbart av kaffe, choklad och omeprazol som gäller. Men man måste ju smida medan järnet är varmt, sova kan jag göra... någon annan gång.


Puss på er!

torsdag 13 september 2012

Typ tjändis, typ.

Idag var det ett reportage om min lilla blogg i City Malmö-tidningen! Sjukt kul.

Vill du läsa så har jag printscreenat det, klicka på bilden så ser du bättre.

 En liten fågel (nä, jag skojjar, det var Hanna som skrivit artikeln) sa att det är bästa Mirijam som är ansvarig för att mitt säl-citat blev stort och tydligt. Älskart! Jag satsar ju lite grann på humor och igenkänning, och vem gillar inte att ligga som en säl i soffan och äta choklad?

söndag 2 september 2012

Hippa hårblommor

Jag älskar hårblommor, för dom får mig att känna mig fancy även om resten av outfitten består av mjukisbyxor och en smutsig t-shirt som såg sina glansdagar någon gång runt senaste sekelskiftet. Dom ger liksom lite instant glamour och pin-up-piffighet. I dag tänkte jag visa hur man förvandlar en ful ljusmanschett till full ljuvlighet.

Du behöver:

En ljusmanschett med tygblommor, eller någon annan slags tygblommor, men ljusmanschetter kostar sällan mer än en tia på loppis och det finns ofta en massa olika fina i alla möjliga färger. Hittar du ingen på ditt lokala myrornas kan du alltid fråga din pappa eller mamma eller mormor/farmor/morfar/farfar, för det kan ligga riktiga skatter gömda i lådor under påskkycklingar och julgransglitter. Jag köpte den här med lila klematis på Röda Korsets secondhand.

Några hårklämmor, mina är från panduro, men i stort sett vilka som helst funkar.

En liten bit tyg i en någorlunda matchande färg. Jag använde filttyg.

Limpistol, limstavar och en sax.


Börja med att dra bort blommorna från manschetten. Klipp bort utstickande plastpluppar så baksidan av blomman blir lite jämnare. Eftersom många blommor faller isär när man petar loss dom kan det vara smart att limma lite så dom håller ihop.


Klipp en liten bit tyg och limma fast den på den övre käften på klämman. Tryck till lite så den verkligen sitter. Det här är knepet för att få blomman att sitta fast ordentligt i klämman.

 Limma sen fast tygbiten på blomman. Lägg en klick lim under själva klämman också för att säkra den.

 Nu kan man egentligen säga att den är klar, men jag limmade fast några blad också, och ytterligare en blomma. Man får improvisera lite.

Min ljusmanschett räckte till en enkel och en dubbel hårblomma.

Kläm fast blommorna i håret - känn dig aspiffig!
Badrummet är min bästa fotoplats, vilken är din?


EXTRATIPS!  
Om man har skitmånga hårblommor kan man hänga upp dom på antingen en ram man spänt hönsnät i, eller som jag gjort, hänga upp dom på en hylla någonstans.  Instant piffad hall också!
En del av min samling.